De strakke lijnen van de stad

Antwerpen - Urban-/Avondfotografie - © Dion van den Boom | Fotografie - Alle rechten voorbehouden.

Een groter contrast bestaat niet met de andere albums op de site. De rust van de natuur is in de stad meestal heel ver te zoeken, vooral ook de stilte die je ervaart in de natuur. En toch kan ik ook wel genieten van die stedelijke chaos en de snelheid van het leven in onze urban landscapes. Je kunt je er zo lekker anoniem doorheen bewegen.

Behalve natuurlijk, wanneer je met een camera in de weer bent. Dan krijg je toch vaak de lastigere vragen te horen zoals: “Wat ben je aan het doen?” Tsja, wat moet je daar nu op antwoorden?

Avondfotografie biedt je veel mogelijkheden en tegelijkertijd de nodige uitdagingen om de stad op sfeervolle wijze vast te leggen. Er gebeurt visueel gezien ontzettend veel en de grootste uitdaging is vaak om hierin te rust te gaan vinden en tot de essentie te komen.

Vaak is het ook zoeken naar een kloppende compositie in een beperkt kader. De ruimte waarin je je kunt bewegen is meestal beperkter in een stedelijke omgeving dan in de vrije natuur. En dan is het de uitdaging om zoveel mogelijk de storende elementen te elimineren.

Een selectie van mijn werk is te koop als FineArt Print

Volg een workshop urban- / avondfotografie

Zin om een keer mee op ontdekkingstocht te gaan in de stedelijke gebieden zoals Rotterdam en Antwerpen. Tijdens de workshop zullen we bekende fotogenieke locaties aandoen maar ook de meer verborgen plekjes. Deze workshop is met name geschikt voor de beginnende fotograaf, die zijn of haar camera beter wilt leren kennen. En de begrippen sluitertijd, diafragma en ISO beter onder de knie wilt krijgen.

Leer onder andere hoe je het beste de strakke geometrische lijnen in de stad gebruikt in je composities.

Je krijgt handvatten waarmee je bewust keuzes kunt gaan maken voor onderwerpen in de chaos van de stad.

Klik hier voor meer informatie over de workshop