The cure for anything is salt water sweat, tears, or the sea

Isak Dinesen
De Kust - Landschapsfotografie - © Dion van den Boom | Fotografie - Alle rechten voorbehouden.

Letterlijk en figuurlijk uitwaaien aan de kust is een goede manier om de geest leeg te maken en tot rust te komen. En die rust kun je ook in je foto’s brengen. De kust is een ideale omgeving om aan de slag te gaan met minimalistische composities. In eerste instantie lijkt er misschien weinig aanwezig voor een interessante foto.

Je hebt zee, zand en that’s it. Maar als je op een ander niveau gaat kijken en zoeken, dan valt er genoeg te ontdekken. De structuren die in het zand worden gemaakt door het terugtrekkende water. Spiegelingen in het water dat in de poeltjes achterblijft.

De stormpaaltjes als herhalend element geven richting aan het beeld. De golven en het zeewater vormen een mooi element om aan de slag te gaan met lange sluitertijden. Je gaat dan spelen met de tijd en creëert surrealistische beelden die rust uitstralen.

De structuur van schuimkoppen, gevormd door dode algen, die door de golven op het strand worden geworpen, kunnen een mooi voorgrond element vormen in je compositie. Of de schelpen, die na vloed op het strand achterblijven.

Heb je dan ook nog het geluk van de juiste weersomstandigheden, die zorgen voor een kleurrijke zonsondergang? Dan heb je alle ingrediënten tot je beschikking om het plaatje compleet te maken.

Er is dus genoeg te ontdekken en de weersomstandigheden maken dat je iedere keer met een andere kleurenpallet kunt gaan werken. Dit geeft telkens zijn eigen sfeer en gevoel aan de foto.

Een selectie van mijn werk is te koop als FineArt Print

Ga je mee lekker uitwaaien aan de waterkant?

Er worden regelmatig workshops georganiseerd aan de kust. Deze workshops zijn er zowel beginners als voor gevorderden. Dus of je nu al langer met fotografie bezig bent of er nog maar net mee begonnen bent, er zit zeker ook een geschikte workshop voor jou bij.

De kust met zijn uitgestrekte vlakte lijkt misschien in eerste instantie weinig te bieden. Zand, water en that’s it. Het tegendeel is echter waar, als je op een ander niveau op zoek gaat naar je onderwerp. Je leert tijdens de workshop voor gevorderden ook, hoe je beweging in de foto’s kunt vastleggen.

Klik hier voor meer informatie over de beginner workshop
Klik hier voor meer informatie over de gevorderden workshop